HOME        |         ONZE AANPAK         |         TRAININGEN         |         REFERENTIES         |        CONTACT                

   
Veiligheid
Wie vind het niet belangrijk? Een veilige werkplek waar de kans op ongevallen zo klein mogelijk is. Medewerkers die het naar hun zin hebben en gemotiveerd zijn hun werk uit te voeren. Zo min mogelijk medewerkers die ziek zijn. Een onderneming waar mensen graag voor willen werken.

Je wilt immers liever geen (ernstige) ongevallen, want dit leidt vaak tot financiële schade, maar ook tot imagoschade. Dit laatste heeft vaak veel ernstigere gevolgen dan je vooraf kunt inschatten.

Om bovenstaande waar te maken moet je wel wat doen. Dat kan door gericht aan de slag te gaan op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn, de pijlers van de Arbo-wet.

LQ Projects heeft veel ondernemingen geholpen vorm te geven aan dit zo belangrijke thema. Dit kan op een aantal manieren worden aangepakt en dient aan te sluiten op de ambitie van uw organisatie. Zo zijn er ondernemingen die een veiligheidscertificaat (VCA) willen halen. Anderen willen de knelpunten in beeld krijgen (Risico's inventariseren) en deze dan stap voor stap oplossen.

Veiligheidssysteem VCA

Indien u uw inspanningen wilt bekronen met het behalen van een VCA-certificaat, dan bent u bij LQ Projects op het goede adres. We hebben veel ervaring op het gebied van VCA vooral binnen de industrie, bouw, installatiebranche en dienstverlening. Vaak is binnen een half jaar het certificaat behaald en we waren in alle gevallen in één keer succesvol. Wij hebben veel documenten ontwikkeld voor diverse branches die we in korte tijd kunnen aanpassen aan de specifieke situatie van uw organisatie. We vinden dus niet iedere keer "het wiel uit". Op deze wijze is in korte tijd uw VCA-systeem opgezet tegen de laagst mogelijke kosten.

Onderhouden van uw VCA-systeem

Een opgezet en ingevoerd VCA-systeem dient te worden onderhouden. Deze zorg kunnen we bij u uit handen nemen. Afgestemd op uw organisatie maken we hiervoor een voorstel, aangepast op uw wensen. Onderdelen die we uit handen kunnen nemen zijn o.a.: actualiseren documenten, begeleiden externe audits, uitvoeren toolbox-meetings, werkplekinspecties etc.

U bent hiermee verzekerd dat uw VCA-systeem blijvend voldoet aan de eisen van de norm, maar wellicht wel net zo belangrijk, bijdraagt aan het verbeteren van de processen binnen uw organisatie. Gezien het (relatief) gering aantal uren waarin wij deze werkzaamheden voor u uit handen kunnen nemen is het vaak ook financieel aantrekkelijk deze optie te kiezen.