HOME        |         ONZE AANPAK         |         TRAININGEN         |         REFERENTIES         |        CONTACT                

   
Milieu
De zorg voor het milieu wordt steeds belangrijker. De kosten van energie, afval en het voldoen aan milieueisen nemen toe. Het imago van organisaties wordt mede bepaalt door de wijze waarop zij aantoonbaar met de zorg voor het milieu omgaan. Sterker nog, opdrachtgevers selecteren steeds vaker leveranciers die zorg voor het milieu hoog in het vaandel hebben of stellen gerichte eisen.

Er is dus een voordeel te halen om met dit thema gericht aan de slag te gaan. Niet alleen om besparingen te realiseren, maar zeker ook om nieuwe klanten te werven en bestaande klanten te behouden.

ISO 14001 milieuzorgsysteem

Indien u uw inspanningen wilt bekronen met het behalen van een milieucertificaat dat voldoet aan de norm ISO 14001, dan bent u bij LQ Projects op het goede adres. We hebben veel ervaring op het gebied van milieuzorg vooral binnen de industrie, gezondheidszorg, overheid en dienstverlening. Vaak is binnen een half jaar het certificaat behaald en we waren in alle gevallen in één keer succesvol. Wij hebben veel documenten ontwikkeld voor diverse branches die we in korte tijd kunnen aanpassen aan de specifieke situatie van uw organisatie. We vinden dus niet iedere keer "het wiel uit". Op deze wijze is in korte tijd uw milieuzorgsysteem opgezet tegen de laagst mogelijke kosten.

Onderhouden van uw milieuzorgsysteem

Een opgezet en ingevoerd milieuzorgsysteem dient te worden onderhouden. Deze zorg kunnen we bij u uit handen nemen. Afgestemd op uw organisatie maken we hiervoor een voorstel, aangepast op uw wensen. Onderdelen die we uit handen kunnen nemen zijn o.a.: uitvoeren interne audits, actualiseren documenten (waaronder het milieuaspectenregister), begeleiden externe audits, opstellen en bewaken van de verbeterplannen etc.

U bent hiermee verzekerd dat uw milieuzorgsysteem blijvend voldoet aan de eisen van de norm, maar wellicht wel net zo belangrijk, bijdraagt aan het verbeteren van de processen binnen uw organisatie. Gezien het (relatief) gering aantal uren waarin wij deze werkzaamheden voor u uit handen kunnen nemen is het vaak ook financieel aantrekkelijk deze optie te kiezen.